Doe je van dinsdag 28 mei tot en met vrijdag 31 mei 2024 mee met de avondvierdaagse in Gieten?

Voorinschrijven kan op woensdagavond 22 mei van 19.00 tot 21.00 uur bij Sportcafé de Goorns te Gieten. Op de dag van de voorinschrijving bedragen de kosten € 5,- per persoon. 

Het is ook mogelijk om je bij de start van de avondvierdaagse in te schrijven, maar je loopt dan het risico langer te moeten wachten. Schrijf je je in bij de start dan bedragen de kosten € 6,- per persoon. Er kan zowel contant als met de pin worden betaald. 

Zou u graag willen deelnemen aan de avondvierdaagse met kleine kinderen, maar is 4 dagen wandelen nog teveel? Voor kinderen t/m groep 2 van de basisschool is het toegestaan minimaal 2 dagen te wandelen, meer mag natuurlijk altijd. De kosten blijven hetzelfde en de medaille wordt op de vrijdag gelijk met de andere medailles uitgereikt 

Net als in 2023 starten we de gehele week vanaf Sportcafé De Goorns te Gieten. Dit jaar zijn er wederom leuke, verrassende en leerzame routes uitgezet.

De laatste avond lopen we het laatste stuk gezamenlijk. De gezamenlijke intocht, op de vrijdag, vertrekt dit jaar onder muzikale begeleiding van de Bladbloazers, vanaf de Wendeling (waar de routes de laatste avond eindigen) door het dorp naar het sportpark de Goorns, alwaar de medailles zullen worden uitgereikt.

Starten kan dinsdag t/m donderdag vanaf 18.00 uur en op vrijdag kan de 10 km vanaf 17.30 uur starten en de 5 km vanaf 18:00 uur. De laatste stempel voor binnenkomst wordt op dinsdag t/m donderdag uiterlijk om 21.00 uur gezet.

Op de vrijdagavond moet iedereen om 19.30 uur bij de Wendeling  zijn voor de gezamenlijke intocht. Start dus niet te laat, maar ook niet te vroeg.

De avondvierdaagse is gezond en vooral ook gezellig. Het is leuk om met elkaar een tocht te lopen in je eigen omgeving, met leuke routes én natuurlijk de feestelijke laatste intocht met medaille aan het eind.

Hier vind je enkele tips om je goed voor te bereiden op vier dagen wandelplezier.

  • Zorg dat je op schoenen loopt die goed ingelopen zijn en die lekker zitten. Niet te los, maar zeker ook niet te strak. Denk eraan dat je voeten iets opzwellen (groter worden) als je een stuk loopt.
  • Het is lekker als je iets aan of juist uit kunt doen, voor als je het koud of juist warm krijgt. Kleding in laagjes is daarom erg prettig. En vergeet vooral niet om regenkleding mee te nemen als er kans op regen is.
  • Ga niet meteen keihard van start. Begin in een lekker rustig tempo, zeker de eerste dag. Hoewel je waarschijnlijk in een groepje loopt, moet je proberen om toch zoveel mogelijk je eigen tempo te lopen.
  • Wandelen is sporten en voor sporten heb je energie nodig. Neem daarom iets gezonds mee  voor onderweg. En natuurlijk iets te drinken, maar drink niet teveel in één keer.

Voor deelnemers verwijzen wij tevens graag naar ons algemene reglement.

Alvast veel wandelplezier!
Stichting  Zomeractiviteiten  Gieten