OP DEZE PAGINA VIND JE DE SPELREGELS EN HET OPGAVEFORMULIER VAN HET BEACHHANDBAL.

Beachhandbal is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beachhandbal is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! Er wordt gespeeld met een rubberen bal, met voor iedere doelgroep een andere grootte.

De spelers

Beachhandbal wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit meisjes/dames, jongens/heren of gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan.

Doelpunten

Het groot verschil met het reguliere (zaal-/veld)handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculair doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouet, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger) scoort men 2 punten.

De speeltijd

Een Beachhandbal-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust.Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een SHOOT- OUT. Beide teams spelen (met 5 spelers) om- en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

Wil je meer weten over de spelregels, kijk dan hier of hier.

Belangrijke wijziging dit jaar: elke vereniging/team neemt zelf een scheidsrechter mee!