De leefbaarheid van steden en, met name, dorpen wordt voor een groot deel bepaald door het aanbod van faciliteiten en evenementen. De ligging, de natuur en de ruimte zijn vaak belangrijke aspecten bij het kiezen of behouden van woonruimte, maar vooral moet er wat te halen en te doen zijn. Winkels en bedrijven bepalen het aanbod van producten en diensten, verstrekken werkgelegenheid en zorgen vaak voor binding met een dorp of regio.

Verenigingen en (vrijwilligers)organisaties zorgen voor vertier, vermaak en ontspanning. Om dit voor een ieder toegankelijk te maken en houden organiseert Stichting zomeractiviteiten Gieten (SzGieten) sinds jaar en dag kosteloos diverse evenementen gedurende het jaar. Dit zorgt voor verbinding onder de bewoners van Gieten, vertier, vermaak, ontspanning, maar bovenal: voor binding met het dorp/de regio. Leegloop van dorpen is al jaren een probleem en daagt gemeenten en bedrijven uit binding te creëren met een dorp of regio om jeugd en jonge gezinnen vast te houden of aan te trekken.

SzGieten is voortgekomen uit de Ondernemersvereniging Gieten en nog altijd zijn zij onze trotse hoofdsponsor. Doordat het inwonersaantal van Gieten groeit (gelukkig), groeien ook onze evenementen en de kosten daarvan. Met behulp van onze vele sponsoren is het ieder jaar weer gelukt elk evenement te kunnen organiseren, maar steeds vaker krijgen wij van bezoekers/deelnemers de vraag of ze iets kunnen bijdragen. Onze evenementen worden gewaardeerd, enkele zijn zelfs een begrip in Gieten.

Vanaf nu is het mogelijk Vriend te worden van Stichting zomeractiviteiten Gieten, zodat ook u kunt bijdragen aan het behoud en de groei van onze evenementen voor een gezellig, actief en leefbaar Gieten! Een Vriend van SzGieten schenkt ons jaarlijks, zolang hij of zij wil (kan ook eenmalig), €10,- en mag zich dan met recht Vriend van Stichting zomeractiviteiten Gieten noemen! Lijkt het u leuk/fijn ons te helpen Gieten de trekpleister van Aa en Hunze te laten blijven, vul dan onderstaand formulier in en u ontvangt van ons een betaalverzoek. U wordt dan door ons geregistreerd als Vriend van SzGieten.

Onze dank is alvast groot, zegt het voort, en graag tot snel!

Word vriend

Bedrag