Gieter Kubb Kampioenschap

Geef je hier op voor het allereerste Gieter Kubb Kampioenschap!

Op zondag 7 juli 2024 organiseert Stichting Zomeractiviteiten Gieten het allereerste Gieter Kubb Kampioenschap. Vanaf nu kun je jouw team opgeven voor dit gezellige buiten spel dat geschikt is voor gezinnen en vriendengroepen! De wedstrijden beginnen om 09.00 uur. 

Waar vindt het plaats?

We hebben een prachtige plek bij Boscamping Zwanemeer gereserveerd waar we kunnen gaan kubben op meerdere velden. De camping is te vinden bij het Voorsteland 1 in Gieten.

Het spel zelf. Hoe werkt het ook alweer? 

Kubb is eigenlijk een ideaal campingspel voor jong en oud. Even heel simpel: Twee teams proberen de vijf houten blokken (kubbs) van de tegenstander omver te gooien. Elk team heeft in totaal zes stokken. Zijn alle kubbs omver? Dan mag je proberen de ‘koning’ in het midden van het speelveld omver te werpen. Is dat gelukt? Dan heb jij gewonnen. 

Overigens: Vlak voor het Kubb-kampioenschap krijgen alle teamcaptains nog een mail met uitleg van de spelregels. 

Wil je alvast een beetje in de goede sfeer komen? Bekijk dan deze filmpjes:

Wie mag zich opgeven?

Het spel is voor iedereen vanaf 7 jaar. Een team moet minimaal vier spelers bevatten en mag maximaal zes spelers hebben. Het is natuurlijk wel handig, en wel zo leuk ook, als je een paar meter kan gooien met een werpstok. Het veld is namelijk acht meter lang en vijf meter breed. 

In een team met kinderen (tot en met 12 jaar) moet zeker een volwassene (minimaal 18 jaar) zitten. Omdat we het toernooi op een dag houden, is er een maximaal aantal teams dat mee kan doen. Vol is vol, dus geef je snel op! 

Geef een reactie